Praktisch

Op zaterdag 18 maart is het Museumnacht Kids! In de avonduren gaan de deuren van de musea en culturele instellingen in Den Haag en Voorburg speciaal open voor de allerjongste culturele nachtbrakers. Maar het is veel meer dan alleen in het donker een bezoekje brengen aan een museum. Overal is iets leuks te doen speciaal voor kinderen. Zo laat je jouw eigen creatieve kant laten zien bij een van de knutselworkshops en je slimme kant bij de speurtochten langs de mooie kunstwerken. Voor iedereen is er wel wat te doen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het programma? Klik dan hier.

Datum en tijden

Museumnacht Kids vindt plaats op zaterdag 18 maart van 17.00 tot 22.00 uur. Om 16.30 uur is er een knallende opening in het Gemeentemuseum.Voor de kids die lekker lang op mogen blijven is er een speciale kinderdisco afterparty. Deze begint om 21.00 uur en duurt tot 22.30 uur.

Informatie en kaartverkoop

Heb je tijdens de Museumnacht Kids nog vragen, of wil je nog een kaartje kopen? Dan kun je terecht bij een van onze vier informatiepunten die handig verspreid liggen door de stad. Wanneer je online besteld krijg je een e-ticket in je mailbox. Dit e-ticket print je uit en wissel je in voor een officieel ticket op zaterdag 18 maart vanaf 13.00 uur op een van de volgende informatiepunten:

Escher in het Paleis (Centrum)
Gemeentemuseum Den Haag
Museum Swaensteyn (Voorburg)
Museum Beelden aan Zee (Scheveningen)

Parkeren

Kom je met de auto naar de Museumnacht Kids? Dan kun je voor de centrumlocaties goed parkeren in de parkeergarage Museumkwartier. Als je online reserveert dan heb je gegarandeerd plek en ook nog eens een flinke korting. Klik hier voor de website. Voor de locaties rondom het Gemeentemuseum en Museon kun je het beste in de woonwijk parkeren. Het kan hier nog wel eens druk zijn, dus parkeren in het centrum en met onze bus naar deze musea is ook een optie.

Vervoer

Laat jezelf in stijl vervoeren met de historische bussen van het Haags Busmuseum! De bussen vertrekken circa iedere 20 minuten vanaf de Hofvijver in het centrum van de stad naar verder gelegen musea. Zo is er een buslijn naar Scheveningen, via het Gemeentemuseum, het Toverlantaarnmuseum en Museum Beelden aan Zee. Ook brengen we je naar Voorburg, naar Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn.

Je kan de bushaltes herkennen aan de paarse (Route A) en groene (Route B) Museumnacht Kids busborden. Op de plattegrond zie je de exacte locaties van de bushaltes.

Bekijk het onderstaande busschema voor de begin- en eindtijden van de pendeldienst.
Tussen deze tijden vertrekt er circa iedere 20 minuten een bus vanaf elke halte.

We moeten allemaal een keer iets eten, maar gelukkig kan dat gewoon tijdens de Museumnacht Kids! In verschillende musea kun je terecht voor een hapje en drankje en zijn er speciale menu’s samengesteld. Eenmaal bijgetankt kun  je zo weer verder met al het leuks dat te beleven is.

Historische bus
haags busmuseum

Busschema

Route A Richting Scheveningen 
Hofvijver (Centrum) Gemeente  museum Toverlantaarn  museum Museum Beelden aan Zee
Eerste bus: 16:20 16:30 16:40 16:50
Laatste bus: 22:00 22:10 22:20 22:30

 

Route A Richting Centrum 
Museum Beelden aan Zee Toverlantaarn  museum Gemeente  museum Hofvijver (Centrum )
Eerste bus: 16:50 17:00 17:10 17:20
Laatste bus: 22:10 22:20 22:30 22:40

 

Route B Richting Voorburg 
Hofvijver (Centrum) Huygens’ Hofwijck
Eerste bus: 16:40 17:55
Laatste bus: 22:00 22:15

 

Route B  Richting Centrum 
Huygens’ Hofwijck Hofvijver (Centrum)
Eerste bus: 17:00 17:15
Laatste bus: 22:20 22:35