Programma

Opening Museumnacht Kids

Om 16.30 uur wordt de Museumnacht Kids super feestelijk en muzikaal geopend door Slagwerk Den Haag in het Gemeentemuseum. Zorg dat je erbij bent om de nacht goed te beginnen!

Meer informatie over de kids workshop van Slagwerk Den Haag vind je hier.

Museumnacht Kids Afterparty

Kom met ons dansen! Op de allerleukste liedjes doe jij je favoriete dansjes van jouw muziekhelden. In de Salon van het Haags Historisch Museum hangt de discobal al voor je klaar. De afterparty start om 21.00 uur en duurt tot 22.30 uur. Tijd voor een feestje!

Heldentour

Weet jij alles van helden? Test je kennis tijdens de Museumnacht Kids Heldentour en wordt een ‘echte held’. Verdien zo veel mogelijk stempels op jouw stempelkaart en krijg een helden knip- en plak pakket waarmee je laat zien wat voor held jij bent!

VP-klein-interieurEON

Electriciteitsfabriek

Het knarst, ratelt, piept, dampt, geurt en kraakt in de enorme Turbinehal van de Electriciteitsfabriek. Klepperende vleugels en onrustige priemoogjes wachten je op. De robothond kwispelt ongeduldig. De ijverige, ijzeren ezel wacht op je.

Escher in het Paleis

Escher in het Paleis

Bij Escher in Het Paleis kun jij onderdeel worden van deze werelden! Water dat omhoog stroomt? Vogels die in Vissen veranderen? Bij ons gebeurt het echt! Escher is onze held, die van jou toch ook?

Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag

In het doorlopende helden-filmprogramma komt er een gekke cowboy met een grote vogel voorbij en vliegt er een circusartiest door de lucht. Verder kun je jouw eigen superheld laten schitteren in een zelfgemaakt stopmotion filmpje.

Galerij Prins Willem V

Galerij Prins Willem V

In Galerij Prins Willem V zie je zoveel schilderijen tegelijk dat je er bijna duizelig van wordt. Kun jij tussen al die schilderijen ontdekken welke je het mooiste vindt? En zou je willen dat je zelf ook zo mooi kan schilderen?

Museumnacht Kids

Gemeentemuseum

Ontdek de heldhaftigheid van Piet Mondriaan, Hubert de Givency en Audrey Hepburn. Haal de held in jezélf naar boven: laat je schminken, en vereeuwig jezelf als ware held in de Photobooth. Het bewijs dat je erbij was! Speel heldenspellen als Piets Twister, verwonder jezelf in de Helden Hang-out en last but not least: doe de Heldenroute…

Gevangenpoort

Gevangenpoort 8+

Kom naar de Gevangenpoort en ontmoet twee gevangenen die hier vroeger vastzaten. Laat je rondleiden door eeuwenoude cellen en ontdek dat je vroeger als straf écht voor paal gezet werd. Ga daarna aan de slag tijdens de workshop en maak je eigen schandbord!

Met één ticket kun je alle locaties bezoeken

Om deze musea te bezoeken tijdens Museumnacht Kids hebben zowel volwassenen als kinderen een ticket nodig. Met één ticket kun je wel alle locaties bezoeken en meedoen aan alle activiteiten.

Historische bus

Haags Busmuseum

Tijdens de Museumnacht Kids laat je je helemaal in stijl vervoeren in de oude historische bussen van het Haags Busmuseum! Vanuit het centrum (Hofvijver) vetrekken bussen richting Scheveningen en Voorburg.

schminken

Haags Historisch Museum

Helden zijn van alle tijden. Welke held zou jij wel eens willen zijn? Kom naar het Haags Historisch Museum en tover jezelf om tot superheld! Maak je eigen stoere wapenschild of cape en laat je schminken.

Huygens' Hofwijck

Huygens’ Hofwijck

Leer alles over de uitvindingen en ontdekkingen van Christiaan op de zolder van Hofwijck en schilder in de Oudhollandse Keuken met inkt en water het heelal tijdens de Christiaanworkshop ‘ontdek een nieuwe planeet’.

mauritsmuis_schilderen_11

Mauritshuis

In het Mauritshuis leer je hoe je een echte held wordt. Je krijgt les van twee doorgewinterde helden en gaat samen op zoek naar andere helden in het museum. Of ga zelf op pad om een jonge Hollandse Meester te worden en van wie kun je dat beter leren dan de Oude Meesters zelf?

Museon

Museon

Tijdens de ‘Nacht’ speelt Nico een leuke, vrolijke en leerzame familievoorstelling. Nico met z’n Kliko is een interactief theater over rommel en recyclen. Nico ergert zicht mateloos aan mensen die alles zomaar weggooien zonder te bedenken wat je allemaal nog voor moois met dat afval zou kunnen doen. Bovendien is al die troep slecht voor onze planeet, als je er verder niets mee doet. Word net als Nico een held op onze planeet.

Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee

Speur door het museum, maak vragen en opdrachten en ontrafel de geheimen van de kunstwerken van Auke de Vries. Maak je eigen kunstwerk en laat je meevoeren door de prachtigste verhalen.

Museum Swaensteyn

Museum Swaensteyn

Ga zelf op pad met het boekje ‘Terug naar de Romeinen’, en ontpop je tot een echte Romeinenkenner! Maak je eigen Romeinse mozaïektegel tijdens de workshop en ontdek alle voorwerpen uit de Romeinse  Ontdekkingskist.

Omniversum

Omniversum

Om 18.00 uur draait in het Omniversum de super leuke film Fly me to the Moon. De film neemt je mee terug naar dat historische moment in 1969. Maar de astronauten zijn niet alleen… Drie eigenwijze vliegjes reizen vliegen mee om hun droom waar te maken. Onderweg maken ze heel wat mee.

open monumentendag 2014 lantaarnist

Toverlantaarnmuseum

Dit kleine intieme museum heeft een hele grote verzameling van toverlantaarns, de voorlopers van beamer, film- en diaprojector. Ouderwets of niet, het blijft mooi en indrukwekkend om de plaatjes te zien, die zelfs kunnen bewegen!

images

Tweede Kamer

Ben je benieuwd waar de Tweede Kamerleden komen te zitten na de verkiezingen van 15 maart? Neem een kijkje op de publieke tribune en krijg antwoord op al je vragen over politiek en het werk van de Kamerleden. Je kunt leuke opdrachten doen en ervaren hoe het is om voor een draaiende camera te staan.

West in Huis Huguetan

West in Huis Huguetan (8+)

West laat je anders naar kunst kijken. Als een ware detective ga je op zoek naar de motieven van de kunstenaars. Een papegaai, een typemachine, vlinders, een speciaal koffertje, een klok, allemaal aanknopingspunten in de getoonde foto’s en spannende films. Samen of alleen speur je naar de hoofdpersoon, de verdachte en het idee van de kunstenaars.

download

Willemsvaart
(Geannuleerd!)

Wegens technische omstandigheden kan het programma van de Willemsvaart niet doorgaan.

Vaar mee naar de wereld van Pipi. Beleef de magische wereld van het sterkste meisje van de heeeeele wereld vanaf het water. Later op de avond zijn er twee voorstellingen van Trijntje en de Winterkoning.