Gevangenpoort

Gevangenpoort

Praktische Informatie

Adres:

Museum de Gevangenpoort
Buitenhof 33
2513 AH Den Haag

www.gevangenpoort.nl

Praktisch

Let op: de rondleidingen zijn erg populair, dus haal op tijd een kaartje bij de kassa. Om teleurstelling te voorkomen en ervoor te zorgen dat niet alle rondleidingen in één keer vol zitten, werken we dit jaar met twee uitgiftemomenten:

  • Tussen 17.00 en 19.15 uur kun je een kaartje ophalen voor alle rondleidingen binnen dit eerste tijdvak.
  • Tussen 19.15 en 21.30 uur kun je een kaartje ophalen voor alle rondleidingen binnen dit tweede tijdvak. (De laatste rondleiding van de avond start om 21.30 uur en duurt tot 22.00 uur.)

Kriebelbeestjes in de Gevangenpoort

Stel je eens voor: je hebt brood gestolen en wordt opgesloten in een koude, donkere cel van de Gevangenpoort. Maar van de cipier krijg je haast niets te eten, dus je hebt hartstikke honger. Zou jij dan een langskruipende mier, spin of kakkerlak opeten? En welke dieren kun je eigenlijk tegenkomen in de Gevangenpoort? Ontdek het tijdens de Museumnacht Kids! Ga mee op safari door het eeuwenoude cellencomplex en laat je fotograferen in de Photobooth. Natuurlijk wil de chirurgijn, een Middeleeuwse dokter, je wél even controleren op luizen of ander ongedierte. Enne… durf jij een insect te proeven tijdens onze insectenproeverij?

Programma in tijd

Wat is er te doen?

Ga mee op safari door eeuwenoude cellen
 Doorlopend  8+
Laat je fotograferen in de Photobooth  Doorlopend  8+
Insectenproeverij  Doorlopend  8+