Museuminspecteur

Word Museumnacht Kids inspecteur!

Heb je er altijd al van gedroomd om dé museumkenner van Den Haag te zijn? Dan is dit je grote kans! Als je tijdens Museumnacht Kids een of meer musea bezoekt en een museuminspectie invult maak je kans op die felbegeerde titel “ Museumnachtinspecteur van Den Haag” en nog veel meer prachtige prijzen. Wie wil dat nou niet?Hoe het werkt

Zorg dat je van tevoren de gratis app ‘Museuminspecteurs’* installeert op een smartphone of tablet en neem die mee. Maak een account aan met je mailadres en een wachtwoord. Zo kun je tijdens Museumnacht Kids gelijk beginnen als Museuminspecteur.

Als inspecteur is het belangrijk dat je goed om je heen kijkt. Zijn de museummedewerkers vriendelijk? Kon je de wc makkelijk vinden? Vond je de kunst aan de muur mooi en waren er genoeg leuke dingen te doen? Vul de vragen in voor het museum dat jij hebt bezocht via de app.

LET OP! Winnaars worden gekozen aan de hand van hoe je de vragen hebt beantwoord. Leg dus goed uit waarom jij iets goed, leuk of stom vindt. Je kunt in je inspectie ook foto’s toevoegen. Voor Museumnacht-inspecteurs is vanaf 1 maart 2018 op Museumkids.nl een speciale pagina te vinden waarop de deelnemende locaties met hun activiteiten zichtbaar zijn. Via die pagina kun je op 17 maart ook de musea vinden die je hebt bezocht zodat je ze kunt inspecteren. Kinderen die tijdens Museumnacht Kids de deelnemende musea bezoeken en een inspectie invullen maken kans op die felbegeerde titel ‘Museumnachtinspecteur van Den Haag’.

*Museuminspecteurs is een gratis app van de Museumvereniging. Met de website Museumkids.nl en de app Museuminspecteurs kunnen kinderen tot en met 12 jaar oud na een bezoek aan een museum een beoordeling achterlaten en prijzen winnen. Zo kiezen ze samen de beste, meest kidsproof musea van Nederland. Tijdens de Museumnacht Kids in Den Haag kun je de deelnemende musea inspecteren en daarmee kansmaken op de prijzen bij deze museumnacht.

Wat kun je winnen?

Buiten de eretitel “Museumnachtinspecteur van Den Haag” zijn er nog veel meer andere fantastische prijzen te winnen.

Er wordt een winnaar gekozen in de categorie 4-8 jaar en in de categorie 9-12 jaar.

Prijzen voor kinderen in de leeftijd 4-8 jaar:

– Een supercool kinderfeestje bij Mad Science
– Twee goodiebags met toffe spullen van Mad Science
– 2 x 4 Entreekaartjes voor Avonturia de Vogelkelder
– Het boek ‘Keepvogel en Kijkvogel – In het spoor van Mondriaan’ van het Gemeentemuseum

Prijzen voor kinderen in de leeftijd 9-12 jaar:

– Entreekaartjes voor jou en je familie bij het Mauritshuis
– 2x Een bioscooparrangement
– Een superleuk kunstboek van de Kinderboekenwinkel In de Wolken

Zijn deze prijzen niet fantastisch?!