ProgrammaProgramma

RockFrogs ten voeten uit klein

Opening Museumnacht Kids

Om 16.30 uur wordt de Museumnacht Kids super feestelijk en muzikaal geopend door de RockFrogs in het Gemeentemuseum. Zorg dat je erbij bent om de nacht goed te beginnen!

20170318_Museumnacht Kids_150 KLEIN

Museumnacht Kids Afterparty

Kom met ons dansen! Op de allerleukste liedjes doe jij je favoriete dansjes van jouw muziekhelden. In de Salon van het Haags Historisch Museum hangt de discobal al voor je klaar. De afterparty start om 21.00 uur en duurt tot 22.30 uur. Tijd voor een feestje!

20170318_Museumnacht Kids_152

Museuminspecteur

Als inspecteur is het belangrijk dat je goed om je heen kijkt. Zijn de museummedewerkers vriendelijk? Kon je de wc makkelijk vinden? Vond je de kunst aan de muur mooi en waren er genoeg leuke dingen te doen? Vul de vragen in voor het museum dat jij hebt bezocht via de app.

20160605_Bunkerdag_018 klein

Atlantikwall Museum Scheveningen (8+)

Leer meer over de bijzondere bunkers van dit museum. Wat gebeurde daar vroeger? In een korte film vertelt een jongetje over de oorlog in Scheveningen. Daarna nemen gidsen je mee door de bunkers en vertellen je de spannende verhalen.

lampjegroot

Bibliotheek Scheveningen

Annet Schaap tekent niet alleen: ze heeft nu ook een heel mooi boek geschreven: ‘Lampje’. Èn samen met muzikante Fredrike de Winter heeft ze daar een fantastische muzikale voorstelling bij gemaakt die je bij ons kunt komen beleven!

33333

Escher in het Paleis

Kun jij alle dieren vinden in het museum? Het is in Escher in Het Paleis een ware beestenboel van mier tot fabeldier van watervogel tot wentelteefje, alles is te vinden in Escher’s Eden.

Bekijk het programmaboekje

Ben jij ook zo nieuwsgierig en kun je niet wachten, neem alvast een kijkje in het programmaboekje!

tom poes

Filmhuis Den Haag

Jouw lievelingsdier kan je laten schitteren in een zelfgemaakt stopmotion filmpje. En help daarna onze kok met het maken van jouw eigen grommende burger.

galerij_speurpuzzel_0023_Layer 28 klein

Galerij Prins Willem V

Tussen de schilderijen in Galerij Prins Willem V vertelt historicus Jeroen Bos spannende, grappige en waargebeurde verhalen. In de educatieve ruimte van Galerij Prins Willem V maak je alvast kennis met Hans en Parkie en kun je zelf creatief aan de slag.

Spin met oogjes

Gemeentemuseum

De beestenbende is uitgebroken, het Gemeentemuseum is in grote nood! Onze beroemde GM-inspecteurs kunnen de druk niet meer aan… Alle kinderen worden opgeroepen nachtinspecteur te worden. Alleen samen kunnen we de beestenbende aan!

20170318 Museumnacht Kids Haags Historisch Museum en Gevangenpoort A.M. Minnaard Fotografie (4) KLEIN

Gevangenpoort 8+

Ga mee op ‘safari’ door het cellencomplex, laat je fotograferen in ons speciale fotohokje en ontmoet een oud-gevangene in levende lijve. Enne… durf jij een insect te proeven tijdens onze insectenproeverij?

Historische bus

Haags Busmuseum

Tijdens de Museumnacht Kids laat je je helemaal in stijl vervoeren in de oude historische bussen van het Haags Busmuseum! Vanuit het centrum (Hofvijver) vertrekken bussen richting  Voorburg.

20170318 Museumnacht Kids Haags Historisch Museum en Gevangenpoort A.M. Minnaard Fotografie (12) KLEIN

Haags Historisch Museum

Kom kijken naar ons poppentheater met dieren, laat je schminken en maak tijdens de workshop je eigen muizenoren of hondenstaart.

Met één ticket kun je alle locaties bezoeken

Om deze musea te bezoeken tijdens Museumnacht Kids hebben zowel volwassenen als kinderen een ticket nodig. Met één ticket kun je wel alle locaties bezoeken en meedoen aan alle activiteiten.

zoro6

NEST i.s.m. Het Nationale Theater

De installaties van Zoro Feigl lijken in leven te zijn. Zijn objecten dansen en draaien, de vormen veranderen constant. Zoro maakt kunstwerken vanuit het idee ‘Zo hoort het niet, maar zo kan het wel

20150506--Kids-Hofwijck--8-@Charles-Groeneveld

Huygens’ Hofwijck

Tijdens de Museumnacht Kids zal het ‘kasteeltje’ Huygens’ Hofwijck sprookjesachtig verlicht zijn en staan er verschillende activiteiten op het programma voor jong en oud!

BD-afbeelding-14-76

Kinderboekenwinkel In de Wolken

Schuif aan bij de “maak je eigen heldenmuseum’ workshop, ga aan de slag met een kinderboekenillustrator en vindt de antwoorden van de speurtocht!

mauritsmuis_12 klein

Mauritshuis

Ingrid en Dieter Schubert vertellen over Maurits Muis, de allerkleinste bewoner van het Mauritshuis. Ze lezen voor uit hun eigen prentenboek en Maurits Muis is er zelf ook! Hij blijft wat langer op, om je zijn lievelingsschilderijen te laten zien.

riddertoernooi

Museon

Ervaar hoe het is om een harnas te dragen of wordt een mooie prinses! Verzin een liedje met middeleeuwse muziekinstrumenten, bouw een kasteel of een kathedraal en loop door een klooster. Je kan dansen op z’n middeleeuws of paardrijden als een ridder.

foto 1

Museum Bredius

Er bestaan maar zes perspectiefkasten op de wereld en in Nederland is er maar één! Deze 17de-eeuwse ‘kijkkast’ is te zien in Museum Bredius.
Eerst lijkt er niets te kloppen van de geschilderde ruimte in de kast. Pas als je op de goede plek kijkt valt alles op zijn plaats.

Kindermuseumnacht1-@Charles-Groeneveld-20170318

Museum Swaensteyn

In de Romeinenzaal vind je de mooiste vondsten, maar wist je dat de Romeinen ook de kip meebrachten naar Nederland? Je leert het allemaal tijdens de Romeinenspeurtocht! Of ga verkleed als een echte Romein op de foto, doe Romeinse spelletjes en kleur de mooiste Romeinse kleurplaten.

Muzee 1

Muzee Scheveningen

Kom samen met de Cardboarders van karton grote bewegende zeebeesten maken. Met een paar simpele trucjes komen de door jou bedachte zeebeesten tot leven!

foto ark klein

Paleiskerk

We leven van verhalen. Nieuwe verhalen, oude verhalen. Er zijn verhalen die ons blij maken of juist ontroeren en ook verhalen die ons verder helpen. In de Paleiskerk kun je aanschuiven bij oude verhalen die als nieuw worden verteld.

Kom goudzoeken met Avonturia in het Museon!

Avonturia de Vogelkelder is vriend van de Museumnacht Kids

20170318_Museumnacht Kids_103 klein

Toverlantaarnmuseum

Dit kleine intieme museum heeft een hele grote verzameling van toverlantaarns. Tijdens Museumnacht Kids worden er doorlopend demonstraties gegeven met de originele apparatuur en plaatjes. Ze zijn op glas geschilderd, maar het zal het verbazen wat voor trucs daarmee zijn uit te halen! Kom en probeer het zelf.

Ooit een Statenpassage gezien vol met baby’s, peuters en hun ouders? De hondjes Woezel & Pip kregen het voor elkaar op vrijdag 5 mei. Ze waren de openingsact van het Bevrijdingsfestival, dat voor het eerst voor een deel ook in de Tweede Kamer werd georganiseerd. Er waren ook optredens van Tim Akkerman, Luminize en mannenkoor Die Haghe Sangers. In totaal bezochten ruim drieduizend mensen de Tweede Kamer op Bevrijdingsdag.  Het hele meireces was de Kamer open voor publiek. Meer dan vierduizend bezoekers grepen hun kans om de plenaire zaal eens van binnen te bekijken. Ook was er bij de ingang van de publieke tribune een kleine tentoonstelling rond het thema ‘vrijheid’. Zo konden mensen de Handelingen van de eerste vergadering na de Tweede Wereldoorlog lezen en waren er historische verkiezingsposters te zien.

Tweede Kamer

Ben jij een politiek dier? Kom naar de Tweede Kamer en doe de test! Je kruipt in het hol van de leeuw op zoek naar de antwoorden. Soms moet je een opdracht uitvoeren, dan weer een verstopt dier zoeken.

West Museumkwartier

West Museumkwartier

Kom de spectaculaire wereld van de beroemde Amerikaanse videokunstenaar Gary Hill ondergaan. In 8 verschillende kamers ga je met behulp van je to-do-kit de kunstwerken onderzoeken. Een bezoek aan de tentoonstelling zorgt voor een bijzondere totaalervaring van licht, beweging en kleur.

Willemsvaart d6a6adfb-f68f-41f9-a75d-686aeaff8afe

Willemsvaart

LET OP. AANGEPASTE PROGRAMMERING: In verband met de kou vaart de Willemsvaart alleen om 20.00 uur en om 21.00 uur

FullSizeRender

Surprise act

Wie zaterdag Bibliotheek Scheveningen en het Filmhuis Den Haag bezoekt, kan de kinderen verrassen met een meet & greet met Elza en Olaf. De twee supersterren komen kort op bezoek bij de twee deelnemende instellingen om op de foto te gaan met de kids en handtekeningen uit te delen.

Wat vind jij het allerleukste programma?

Word nachtinspecteur en win mooie prijzen!